A világ egyik leghíresebb tangószerzője, Astor Piazzolla sánta volt. Született fejlődési rendellenesség miatt jobb lábát gyerekkorától többször műtötték. Piazzolla a bronxi utcagyerekek között, kripliként nőtt fel. 12 évesen egy magyar zongorista, Wilda Béla tanította meg Bachot játszani a tangóharmonikához hasonlító bondononin.
Így indult a világhíres muzsikus pályafutása, ezek voltak életművének kezdő löketei.

A forró nyári napokon folyamatosan terhelt szervezet (szív- és érrendszer) külső-belső hűsítésre vágyik: vízpartra és hideg italra. Az ingerlékenység, hangulatingadozás hosszú kánikulában érthető – keringési rendszerünk állandó nyomás alatt áll. Érdemes gondoskodó figyelemmel fordulni szervezetünk felé.
A forró napokon azonban érdekes módon nemcsak hűs vízre vágyunk, hanem a mediterrán, tüzes életérzést is szívesen keressük élményeinkben (utazás, olvasmányok, zenék). A tangó és a smooth jazz ugyanolyan fontos nyáresti kellék mint az adriai kabócamuzsika.

Az e heti órák fókuszában a keringés, a hőháztartás és a szív (cardio) valamint a vízháztartás (vizesedés, víztartás szabályozása) áll – a hát és az alsó háti szakasz nyújtása, kimozgatása. Astor Piazzolla és Buddha Bar a hangulatfestő.

Hétfőn és szerdán héttől BodyArt és BodyWork mozgásórák a @rammgymben.

Kép: Vaszary János: Francia riviéra, 1920