A Tina és Ike Turner közös előadásában híressé vált zeneszám főhőse elhagyja biztos munkahelyét, hogy hajóra szálljon, és végre kívülről, és messziről szépnek láthassa a  várost, amelyben él, és éjt nappallá téve robotol. A város New Orleans, a jazz őshazája, a Memphis folyó deltájánál.  Színes épületeit francia gyarmatosítók tervezték, valaha a rabszolga-kereskedelem egyik központja volt. Innen szállították hatalmas gőzhajókkal, uszályokkal északra a világ minden tájáról érkező árut. Itt született Louise Armstrong és Reese Witherspoon.

A dal címadója, Proud Mary, a gőzhajó neve, amelynek fedélzetére a dal főhőse azért lép, hogy  más szemszögből láthassa életét és olyan emberekkel találkozzon, akik nincstelenül bár, de valóban élnek.

 

Tina Turner 1976. július 4-én minden jelzés, vagy üzenet és egy fillér nélkül kisétált a férjével, Ike-al közös dallasi szállodaszobájukból. Átköltözött az út túloldalán lévő szemközti szállodába, véget vetve ezzel a 16 éven át tartó, súlyosan bántalmazó kapcsolatának.  Hátrahagyta egykori szerelmét, férjét, gyermekei apját, és az Ike irányítása alatt megteremtett művészi karrierjét, az anyagi bztonságot.

 

A kettejük előadásában híressé vált Proud Mary nyitómondatai szerint  soha nem szépen és könnyedén, hanem mindig szépen és keményen tesszük a dolgunkat.

 

„You see we never ever do nothing/Nice, easy/We always do it nice and rough”

 

A héten lágy és kemény mozdulatsorok váltakoznak deepwork light és mobility flow órákon a @rammgymben.
Figyeljétek az órarendet

 

DeepWork light playlist: https://open.spotify.com/playlist/5uGevxXfBjzK2YoJIfjZLM?si=f33462ca0f254aad

Mobility flow playlist: https://deezer.page.link/m8iSLRJ1aVTT22vw9

Kép: Dominik Reiter/Pexels